bauskasbjss

Pilskalna iela 26
Bauska, LV-3901

bauska.sportaskola@
bauskasnovads.lv

+371 63922852
+371 25618037

Šajā mācību gadā dambretes nodaļā bija divas sagatavošanas grupas , MT-2, MT-5, SMP-1 un SMP-3 mācību grupas. Kopā 88 audzēkņi.

Dambreti Bauskas novadā kopumā spēlē krietni lielāks pulciņš , jo sacensībās piedalās arī citu sporta veidu  grupu audzēkņi un  audzēkņi no citām vispārizglītojošām skolām Bauskas novadā. Sagatavošanās grupās kopā pirmās iemaņas apguva 28 audzēkņi, no kuriem  daži jau piedalījušies valsts mēroga sacensībās  un ieguvuši godalgotas vietas– Rūta Arāja, Milana Suboča, Verners Fībigs, Ričards Ceruss. Par divkārtēju Latvijas čempionu U-13 vecuma grupā gan 64, gan 100 lauciņu dambretē , šajā vasarā kļuva Everts Rūdolfs Lepsis. Viņa kontā šogad ir gan mazāka, gan lielāka mēroga sacensību godalgas. Čempions ātrspēlē  U-16 grupā ir kļuvis Reinis Štāls, arī viņš savā kontā šogad ir savācis krietnu godalgu un medaļu klāstu – gan spēlējot savā vecuma grupā, gan spēlējot pieaugušo grupā. Ar labiem panākumiem  valsts mēroga sacensībās šajā mācību gadā ir startējuši Keita Enija Platā, Denijs Vilhelms Krauklis, Zane Lea Zunda, Elīna Arāja, Roberts Maikūns, Renārs Staškevics, Jurģis Stīpnieks, Niks Ēķis, Maruta Opočkina, Amanda Opočkina, Nikola Šakele.

Jaunie dambretisti ir startējuši Rīgas atklātajos bērnu un jauniešu turnīros ALBATROSS un HAMELEONS, ,,VĀVERE-2020”, Ķekavas, Dobeles, Kuldīgas, Latgales atklātajos turnīros, kā arī spēlējuši atklātajos turnīros kaimiņrepublikā Lietuvā  Biržos, Pasvalē u.c.

Atšķirībā no citiem sporta veidiem, dambretistiem aprīlī bija iespēja turpināt sacensības tiešsaitē, izspēlējot LDF Kausu gan 64 , gan 100 lauciņu dambretē pa vecumposmiem. Jūnijā tiešsaitē notika arī Latvijas čempionāts ātrspēlē – šeit godalgotas vietas Rūtai, Elīnai, Zanei, Reinim.

Šogad izpalika Izlaidums dambretes nodaļas audzēkņiem, bet V30  grupu šogad absolvēja trīs audzēkņi Oksana Paegle, Toms Brigmanis un Ardis Māskis. Toms un Ardis , kā arī Reinis Štāls un Denijs Vilhelms Krauklis 13.06. piedalījās LDF Tiesnešu seminārā un ieguva dambretes tiesneša sertifikātu.

Dambretes nodaļas trenere Inga Bernāte

Share
Archives